جاهای دیدنی استانبول | تلفیق پیشرفت اروپایی با تاریخ آسیایی
استانبول شهری است که باید به آن سفر کرد، در کوچه پس کوچههایش قدم زد. از مکان های دیدنی استانبول باید لذت برد. از عطر و طعم غذاها گرفته تا کافه و دریا و شکل خاص مسجدهایش کِیف کرد و آن را به خاطر سپرد. شرکت ریالیستا در این مطلب جاهای دیدنی استانبول را به شما معرفی میکند تا از سفرتان خاطره بسازید.
مسجد ایاصوفیه استانبول، شاهکاری جذاب از امپراطوری عثمانیها (Hagia Sophia)
وقتی حرف از جاهای دیدنی استانبول میشود، اولین جایی که به ذهن خیلیها میرسد، مسجد ایاصوفیه است. موزه ایاصوفیه استانبول را بیشتر به نام مسجد ایاصوفیه استانبول میشناسند. این بنا ابتدا کلیسا بوده، سپس تبدیل به مسجد شده و امروز به حالت موزه در آمده است. مسجد ایاصوفیه این روزها دفتر خاطراتی از شگفتی و عظمت تاریخ ترکیه است.
مسجد ایاصوفیه
کاخ توپکاپی استانبول، سفری در دل تاریخ (Topkapi)
اگر عاشق تاریخ و تمدن هستید، بازدید از کاخ توپکایی شما را حسابی به وجد می آورد. همان طور که گفتیم مناطق دیدنی استانبول بسیار زیاد هستند. کاخ یا قصر توپکاپی هم یکی از محبوبترین و بزرگ ترین آنها در بین سایر جاهای دیدنی استانبول به شمار میرود. این کاخ توسط سلطان محمد دوم در سال 1478 بنا شده و از قرن 15 تا 19 میلادی، امپراتوری عثمانی از آن به عنوان مرکز سیاسی خود استفاده میکرده است. در واقع کاخ توپکاپی در سال 1924 به دستور آتاتورک به عنوان موزهای برای بازدید عموم آزاد شد. این کاخ دارای بخشهای فراوان و دیدنی است که هریک از این بخشها در زمان خود کاربریهای مختلفی داشتهاند و تاریخ گویای داستانهای فراوانی برای آنهاست.
مسجد سلطان احمد یا مسجد آبی (Blue Mosque)
دیدن یک مسجد باشکوه با کاشیکاریهای آبی رنگ و معماری هنرمندانه میتواند روح آدم را جلا دهد. مسجد سلطان احمد یکی از باشکوهترین دیدنیهای استانبول است که آبی بودن کاشیهای آن باعث شده، این بنا به عنوان مسجد آبی شناخته شود. گنبدهای این مسجد، آبشاری و شش مناره با معماری بسیار شکیل و هنرمندانه دارد.
مسجد آبی به دستور سلطان احمد در قرن هفدهم بنا شده و به همین خاطر به عنوان مسجد سلطان احمد نیز نام گرفته است. در حقیقت هدف سلطان احمد از بنای این مسجد، ساخت مسجدی بوده است که با مسجد معروف ایاصوفیه استانبول رقابت کند و در این امر نیز تا حدودی موفق شده است. سالانه توریستهای بسیاری از سراسر نقاط جهان برای تماشای انعکاس رنگ آبی آسمانی بر روی گنبدهای این بنای بینظیر به استانبول مسافرت میکنند و از دیدن عظمت و شکوه آن در کنار دیدار از سایر جاهای دیدنی استانبول لذت میبرند.
بازار بزرگ استانبول، بازار پرزرق و برق (Grand Bazaar)
شاید کمتر چیزی مثل خرید کردن و گشت و گذار در یک بازار بزرگ و پر زرق و برق، بتواند یک ایرانی را سر شوق بیاورد. بازار بزرگ یا گرند بازار یکی از محبوبترین جاهای دیدنی استانبول برای خانمهاست. به دلیل سرپوشیده بودن این بازار در زبان ترکی به آن کاپالی چارشی گفته میشود که به معنی بازار سرپوشیده است. بازار بزرگ استانبول نیز به دستور سلطان محمد و در قرن پانزدهم میلادی ساخته شده است. برای خرید کردن در این بازار بهتر است قبل از رفتن به آن لیستی از چیزهایی که میخواهید را تهیه کنید، تا در بازاری که وسعت آن ممکن است هر خرید کننده غیرحرفهای را دچار خستگی و سردرگمی کند، دچار مشکل نشوید.
کاخ دلما باغچه، میراث دوره عثمانی (Dolmabahce Palace)
کاخ دلما باغچه با نمای بسیار باشکوه و خیره کنندهای که دارد به جرات میتوان گفت در میان تمام جاهای دیدنی استانبول منحصر به فرد است. این کاخ نمایشی 600 ساله به جا مانده از دوران حکمرانی سلسله عثمانی است؛ چرا که محل زندگی شش پادشاه آخر این سلسله بوده است.
کلیسای جامع فنریونان
کلیساها در استانبول – کلیسای جامع فنریونان ، مرکز ایلخانی ، که به عنوان نماینده مسیحیان ارتدکس در نظر گرفته می شود ، در بالات واقع شده است. یکی از مهمترین بناهای مذهبی استانبول است. اکلیسای جامع فنریونان رهبری نمادین جهان ارتدکس یونان را انجام می دهد. تزئینات داخلی ایلخانی که معماری ساده ای دارد ، توجه ها را به خود جلب می کند.
موزه هنر مدرن استانبول (Museum of Modern Art)
موزه هنرهای مدرن استانبول که یکی دیگر از دیدنی های استانبول است، با هدف جمعآوری، طبقهبندی، نگهداری و در معرض نمایش گذاشتن آثار هنری معاصر و مدرن ایجاد شده است. موزه تماشایی هنرهای مدرن استانبول علاوه بر داشتن گالریهای موقت و دائمی نمایشگاهی، دارای فضایی اختصاصی برای برگزاری برنامههای اجتماعی و آموزشی، گالری عکاسی، سینما، رستوران و کتابخانهای بزرگ است. موزه هنر مدرن استانبول روز به روز در حال تغییر بوده و مجموعهای گستردهتر و زیباتر از آثار هنری مدرن ترکی را در معرض نمایش قرار میدهد.
برای دیدن سایر مناطق دیدنی استانبول کلیک کنید